Адвокат в София - Росица Астакова

 
Адвокат в София - Росица Астакова

Какво трябва да знаете преди да наемете адвокат?

БЛОГ АРХИВ
«« юли 2024 »»
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        Какво трябва да знаете преди да наемете адвокат?

Понякога нуждата от адвокат София е безспорна – когато сте замесени в съдебен процес или когато сте арестувани, или обвинени в някакво престъпление. Но трябва да се има предвид, че хората постоянно наемат адвокати за съвети и експертно съдействие за всякакви ситуации. Въпреки че можете да се справите с правен проблем без адвокатски услуги, трябва да знаете, че когато сте сами и сте изправени пред някаква правна неяснота или дилема, много по-голям е шансът да сбъркате, ако не получите професионални напътствия. Много по-лесно е когато се консултирате с юрист при сериозни случаи като проблеми с недвижими имоти и данъци, завещания и спестявания, договаряне на бизнес сделки и дори разрешаване на лични семейни проблеми като например осиновяване на дете, развод и т.н.

Погледнете този сайт за адвокатски услуги - advokatsofia.com

Какво трябва да знаете преди да наемете адвокат? Един разговор с адвокат не би навредил, а често това е най-доброто решение когато смятате, че имате правен проблем, който не можете да разрешите сами. Ако сте настоятелни, можете дори да си издействате безплатна консултация с юрист, който да ви посъветва за ситуацията.

Кога се нуждаете от адвокатски услуги? В много случаи е очевидно, че се налага да действате бързо. Дори да мислите, че разполагате с много време да прецените алтернативите си, крайните срокове често са кратки, а адвокатите имат нужда от известно време за подготовка. Така че винаги е по-добре да започнете да търсите адвокат по-рано. Ако например сте пострадали в инцидент, имайте предвид, че има определен период от време, в който имате право да заведете дело.

Какво всъщност искате? Това е лесен въпрос, на който трябва да си отговорите, ако се намирате в ситуация на гражданско дело или сте обвинени в престъпление. В тези случаи целта ви е да запазите парите си или съответно да избегнете наказателни мерки. В други ситуации перспективата ви може да не е толкова ясна. Ако сметнете, че работодателят ви е уволнил незаконно, можете да поискате да си върнете работата. Ако сте се наранили в следствие на дефектен продукт, можете да пожелаете да възстановите похарчените пари. Или можете да се озовете в ситуация, в която ви се налага да поискате съдебно разпореждане срещу някого. Помислете за тези неща преди да наемете адвокат. Трябва да получите реалистична представа за шансовете си да спечелите и дали случаят си заслужава.

Ако не сте сигурни какви са законните ви права, заслужава си времето и средствата да наемете адвокат, който да прецени ситуацията и да ви посъветва за възможните действия.

Ако имате нужда от добър адвокат в София вижте моят уеб сайт: astakova.com


0.0597